Nertera = natural

Over ons

In 1976 begint de heer P.J. Kooij uit Boskoop met het kweken van Nertera granadensis. De moeilijke teelt van Nertera was een uitdaging, na vallen en opstaan kreeg men de teelt onder de knie. Samen met zijn zoons Hans en Ruud Kooij wordt de kwekerij uitgebreid. Omdat ze nog meer willen groeien, maar op de huidige locatie de ruimte beperkt is, gaat het bedrijf op zoek naar een geschikte plek zodat verdere uitbreiding ook gerealiseerd kan worden. Die locatie word gevonden in Ens in de Noordoostpolder. Daar word een foliekas van 25.000 m2 gebouwd voor de teelt van de Nertera’s. Tot vandaag de dag worden de planten vanuit Ens geëxporteerd over de hele wereld.

Op 1 januari 2017 is Ruud Kooij met pensioen gegaan en heeft het stokje overgedragen aan Henk Kooij. Henk werkt al jaren met passie in de kwekerij en wilde de teelt van Nertera graag voortzetten. Onder de naam Nertera Natural zet Henk de kwekerij voort. De kwekerij blijft in ontwikkeling. Ook als het gaat om milieubesparende maatregelen. Zo heeft men in het voorjaar van 2018 een nieuw waterzuiveringsinstallatie aangeschaft en is de kwekerij MPS gecertificeerd.

Nertera Natural levert, via de veiling Royal Floraholland aan onder andere exporteurs groothandelaren, tuincentra(ketens), supermarkten, bemiddelaars en inkoopcombinaties.

fotos-interne-paginas-3
fotos-interne-paginas-2
fotos-interne-paginas-3

Heeft u interesse?

Neem dan contact met ons op via ons formulier of bel naar:

+31(0)6 - 23 91 22 33 | +31(0)6 - 54 97 37 12

Aanvraagformulier

     

    copyright © 2020 Nertera Natural | Ontwerp en realisatie Mediascape